LumberJocks

False starts on SawStop jobsite saw?

  • Advertise with us

« back to Power Tools, Hardware and Accessories forum

Forum topic by controlfreak posted 08-01-2021 10:34 AM 270 views 0 times favorited 3 replies Add to Favorites Watch
View controlfreak's profile

controlfreak

2717 posts in 813 days


08-01-2021 10:34 AM

About every third time I pull the paddle the motor hums and starts to turn and stops. I have to turn off the power and turn back on, wait for the error check and then can start normally. I guess I should be looking at the lights to “decode” the error but being in a hurry just reach down to reset. Any ideas what could be going on?


3 replies so far

View johnstoneb's profile

johnstoneb

3175 posts in 3384 days


#1 posted 08-01-2021 01:17 PM

Call Sawstop Their customer service is outstanding.I used them once and they confirmed my suspicions and sent parts immediatly. I swear by them not at them.

-- Bruce, Boise, ID

View controlfreak's profile

controlfreak

2717 posts in 813 days


#2 posted 08-01-2021 01:45 PM

I’ll do that Bruce but I will need to stop being lazy and actually read the trouble code first since that will likely be their first question.

View Firewood's profile

Firewood

1573 posts in 2846 days


#3 posted 08-01-2021 02:07 PM

You already answered your own question, CF. Without knowing the blink code, any answer you get here will just be a guess. Customer support has been great when I’ve called them. When you call, it’s best to be in front of the saw as they will probably ask you to go through trouble shooting procedures while on the phone with them.

-- Mike - Waukesha, WI

Have your say...

You must be signed in to reply.

DISCLAIMER: Any posts on LJ are posted by individuals acting in their own right and do not necessarily reflect the views of LJ. LJ will not be held liable for the actions of any user.

Latest Projects | Latest Blog Entries | Latest Forum Topics

HomeRefurbers.com