LumberJocks

Checking your browser

  • Advertise with us

« back to LumberJocks.com Site Feedback forum

Forum topic by Dave Polaschek posted 06-03-2020 12:31 PM 561 views 0 times favorited 32 replies Add to Favorites Watch
View Dave Polaschek's profile

Dave Polaschek

5430 posts in 1359 days


06-03-2020 12:31 PM

Sigh. I suppose this is to deal with the spammers, but it’s about ten seconds for me, almost every page load.

Any chance of getting that change reverted? It will definitely lead to me using LJs less.

-- Dave - Santa Fe


32 replies so far

View jamsomito's profile

jamsomito

547 posts in 1203 days


#1 posted 06-03-2020 12:36 PM

Every page load? It only happened to me once, when I first accessed the site. As I always say… if you don’t have 5 seconds in your life you need to rethink your schedule. :)

View controlfreak's profile

controlfreak

776 posts in 379 days


#2 posted 06-03-2020 12:40 PM

Maybe it is a temporary fix or harvesting spammer IP address to block them. When it calms down LJ may be able to go back to normal.

View HokieKen's profile

HokieKen

14079 posts in 1916 days


#3 posted 06-03-2020 12:42 PM

Only happened to me once too when I first accessed the site this morning. Once I was signed in, it hasn’t done it again. Do you let it put a cookie on your browser? Maybe if you do, it’ll quit doing it on every page load?

-- Kenny, SW VA, Go Hokies!!!

View LittleBlackDuck's profile

LittleBlackDuck

4727 posts in 1598 days


#4 posted 06-03-2020 12:48 PM

Cookies! I like Cookies... at least I know why I can munch on a few between screen loads. Thought it was my browser.

-- If your first cut is too short... Take the second cut from the longer end... LBD

View Bill Berklich's profile

Bill Berklich

1110 posts in 1166 days


#5 posted 06-03-2020 12:59 PM

Happens every time I open a link. But at least know I know it’s not Malware on my computer :-)

-- Bill - Rochester MI

View ibewjon's profile

ibewjon

1653 posts in 3570 days


#6 posted 06-03-2020 01:18 PM

I will gladly give up the time if it keeps out the junk. Relax! It takes longer to clear out the junk the spammers create. I hope you are not in that rush around power tools.

View Dave Polaschek's profile

Dave Polaschek

5430 posts in 1359 days


#7 posted 06-03-2020 01:25 PM

Every page load. Just timed it at 15 seconds.

I let it do cookies, but no third-party cookies.

-- Dave - Santa Fe

View woodchuckerNJ's profile

woodchuckerNJ

1390 posts in 2411 days


#8 posted 06-03-2020 01:47 PM

so it’s not every page load for me, I can go from page to page, but if I open a new tab I get it again.
I would think it would be cookie based and if I have a tab open would not require it again.
pretty poor design if I can’t open tabs I like to view multiple things at once.

So if I right click open new tab, I would not expect a check.. but I get one.
also if I open my bookmark in a new tab.

Funny but I just clicked 2 open new tabs and it didn’t happen. but from my bookmark it did.
then it happened again for open new tab

-- Jeff NJ

View LeeRoyMan's profile

LeeRoyMan

1189 posts in 504 days


#9 posted 06-03-2020 01:54 PM


I will gladly give up the time if it keeps out the junk. Relax! It takes longer to clear out the junk the spammers create. I hope you are not in that rush around power tools.

- ibewjon

But it’s not…
https://www.lumberjocks.com/woodworkinghuy

-- I only know what I know, nothing less, nothing more -- That doesn't count what I used to know..

View Ocelot's profile

Ocelot

2539 posts in 3415 days


#10 posted 06-03-2020 02:40 PM

When following a link which does not use the https but only http, I get it every time.

View ChuckV's profile

ChuckV

3310 posts in 4304 days


#11 posted 06-03-2020 02:42 PM

This defense does nothing to prevent the spam accounts that are created here. It is meant to prevent a distributed denial-of-service (DDoS) attack:

https://www.cloudflare.com/learning/ddos/what-is-a-ddos-attack/

-- “Big man, pig man, ha ha, charade you are.” ― R. Waters

View LeeRoyMan's profile

LeeRoyMan

1189 posts in 504 days


#12 posted 06-03-2020 02:57 PM

Mine refreshes 4 times and takes 18 seconds.

I keep the pulse homepage on my bookmarks bar, so it does it every time I use it.
It doesn’t do it when I’m clicking on threads or using my back button.

But I use my Bookmark link all the time, looks like I have to change the way I browse or get used to it

-- I only know what I know, nothing less, nothing more -- That doesn't count what I used to know..

View Kazooman's profile

Kazooman

1492 posts in 2730 days


#13 posted 06-03-2020 03:14 PM

I also have multiple restarts of the browser check with Microsoft Edge, Google Chrome, or on my iPad. The “secure site” symbol does not appear in any of the browsers until the actual forum page is loaded. The first time I tried logging in this morning I saw an “unsecure site” warning and actually stopped the attempt. I don’t like this new feature.

View MrWolfe's profile

MrWolfe

900 posts in 901 days


#14 posted 06-03-2020 03:16 PM

Okay… I am relieved. I just bought a new computer on Saturday. Had issues with it crashing so returned it and got another one yesterday. I kind of freaked out when I saw that “Checking your browser” message.
I’m glad it isn’t my computer.
Jon

View Dave Polaschek's profile

Dave Polaschek

5430 posts in 1359 days


#15 posted 06-03-2020 03:29 PM

I hope you are not in that rush around power tools.

I use minimal power tools, but time on LJs is supposed to be fun. This makes it not fun, and I’m retired, and generally avoid crap that’s not fun.

-- Dave - Santa Fe

showing 1 through 15 of 32 replies

Have your say...

You must be signed in to reply.

DISCLAIMER: Any posts on LJ are posted by individuals acting in their own right and do not necessarily reflect the views of LJ. LJ will not be held liable for the actions of any user.

Latest Projects | Latest Blog Entries | Latest Forum Topics

HomeRefurbers.com