LumberJocks

Table Saw Blade Guard Issue

  • Advertise with us

« back to Safety in the Woodworking Shop forum

Forum topic by Silvio posted 05-06-2017 01:14 PM 843 views 0 times favorited 2 replies Add to Favorites Watch
View Silvio's profile

Silvio

40 posts in 855 days


05-06-2017 01:14 PM

Topic tags/keywords: question

I have a powermatic 64A T-saw that came with a blade guard design I didnt like, so I never used it. Being older and wiser I went to install it and ran into an issue with the blade guard itself…it has a pin that
Stops the side guards to raise up when running a piece of stock thru – my question is, should I just shear the pins off on each side to allow the travel upwards..

Thanks for your suggestions

-- May The Attitude of Your Faith Always Enrich The lives of Others


2 replies so far

View knotscott's profile

knotscott

8303 posts in 3831 days


#1 posted 05-06-2017 01:54 PM

I think the guard may have gotten rotated around so that it’s on the wrong side of those pegs.

-- Happiness is like wetting your pants...everyone can see it, but only you can feel the warmth....

View Silvio's profile

Silvio

40 posts in 855 days


#2 posted 05-06-2017 05:25 PM

Hi Scott,
You are absolutely correct..the guard was spun around…always love a second pair of eyes..and always love it when a plan comes together..

Thank you very much

-- May The Attitude of Your Faith Always Enrich The lives of Others

Have your say...

You must be signed in to reply.

DISCLAIMER: Any posts on LJ are posted by individuals acting in their own right and do not necessarily reflect the views of LJ. LJ will not be held liable for the actions of any user.

Latest Projects | Latest Blog Entries | Latest Forum Topics

HomeRefurbers.com