LumberJocks

All Replies on Delta 36-725 Motor Help

  • Advertise with us
View patcollins's profile

Delta 36-725 Motor Help

by patcollins
posted 07-31-2017 09:45 PM


9 replies so far

View WhyMe's profile

WhyMe

1140 posts in 1894 days


#1 posted 07-31-2017 11:42 PM

If you hold the wire up does it have memory as to where it may fit? Also can you see any scratches on a spade where it may have been attached?

View patcollins's profile

patcollins

1687 posts in 3198 days


#2 posted 08-01-2017 01:07 AM



If you hold the wire up does it have memory as to where it may fit? Also can you see any scratches on a spade where it may have been attached?

- WhyMe

No scratches on either of the spades, it looks like it wants to go on the 2nd spade with the other blue wire but it could reach the one that has the red wire with no trouble.

It looks like it was never installed to me.

View MrUnix's profile

MrUnix

7315 posts in 2532 days


#3 posted 08-01-2017 03:29 AM

It will hook up to a cap… but where is anyones guess. I did find this picture which sort of looks like you are correct in the placement, but can’t really be sure. Best bet would be to call Delta and ask them.

Thread: http://lumberjocks.com/replies/on/2711572/page/2

Cheers,
Brad

-- Brad in FL - In Dog I trust... everything else is questionable

View WhyMe's profile

WhyMe

1140 posts in 1894 days


#4 posted 08-01-2017 02:29 PM

To me from that picture the cap has the 2 blue wires on the one same terminal.

View patcollins's profile

patcollins

1687 posts in 3198 days


#5 posted 08-01-2017 03:49 PM



To me from that picture the cap has the 2 blue wires on the one same terminal.

- WhyMe


That is sure what it looks like to me too.

View patcollins's profile

patcollins

1687 posts in 3198 days


#6 posted 08-01-2017 09:34 PM

That was it, sounded better, cut better, and didnt heat up after I put that terminal back on.

That plastic shroud is a piece of garbage, I could not get that thing back on without pulling the terminal back off though.

View Jacksdad's profile

Jacksdad

230 posts in 757 days


#7 posted 08-02-2017 01:54 AM

Glad you got it figured out.

View patcollins's profile

patcollins

1687 posts in 3198 days


#8 posted 08-30-2017 09:52 PM

Update I cut through quite a bit of 5/4 walnut, maple, and ipe today without a problem, motor felt like it wasn’t even used warmth wise.

THe spade lug did need crimping down so that it stayed on the cap better and I rerouted the wire around the power wire then I was able to get the plastic cover back on.

View Lampropeltis's profile

Lampropeltis

8 posts in 387 days


#9 posted 04-02-2018 10:07 PM

Thanks Pat. I will try this on mine.

Have your say...

You must be signed in to reply.

DISCLAIMER: Any posts on LJ are posted by individuals acting in their own right and do not necessarily reflect the views of LJ. LJ will not be held liable for the actions of any user.

Latest Projects | Latest Blog Entries | Latest Forum Topics

HomeRefurbers.com